Hjälm för gokart

Hej! Är alla integral-hjälmar märkta med ECE 22.05 och inom viktgränsen godkända för tävling i Sverige, gokart J125 klassen?

Kommentarer

 • Hej Fredrik
  Det är korrekt, denna norm uppfyller kraven för karting så länge viktgränsen uppfylls enligt KA-T 8.2.
  Pär
 • Har sett att flera ECE hjälmar numera har ett inbyggt och nedfällbart extra solvisir innanför ett klart yttre visir. Dessa solvisir kan ibland åka ner av sig själv om det finns större gupp. Undrar därför om dessa är tillåtna att tävla med i Karting samt manövrera sol-glaset under tävling? Eller får man tävla med dem men ej manövrera under pågående heat?
 • Hej Magnus
  En hjälm med godkänd norm som uppfyller viktkraven får användas i sin helhet som den är homologerad, är hjälmen utrustad med solskydd så får det alltså användas. Reglerna nämner heller ingenting om att det inte får manövreras under tävling.

  Pär
 • Hej,
  Jag är 14 år och och skall precis börja köra J125 men har ett hjälmproblem. Jag har hjälmstorlek 60 och hittar ingen godkänd juniorhjälm (max 1250g) i min storlek. Hur gör jag?
  Finns det juniorhjälmar i min storlek? Eller finns det någon dispens att köra med seniorhjälm (max 1500g) trots att jag inte är 15 år?

 • Hej
  Har varit med om detta tidigare och det man får göra då är att kontakta Karting Utskottet för ansökan om dispens, Kontakt Utskottet Tryck här
  Pär

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.