Kartingskor i Rally/folkrace

Hej jag håller på att uppgradera min utrustning till FIA-godkänt i.o.m  att jag ska in i rallysvängen och samtidigt hållas med folkrace. Jag undrar om ett par kartingskor i läder är godkända i rally och folkrace? En kompis har ett par OMP Evo one-kl han kan sälja. K står för karting antar jag och l för leather.

Kommentarer

 • Hej Henke
  Om du uppgraderar din utrustning till FIA-klassad säkerhetsutrustning så skulle rekommendationen även vara densamma med skorna, Dessa är i ett minst lika utsatt område som övriga om en brand skulle utbryta och därav kravet på FIA eller kängtyp av flamsäkert material där karting skon inte uppfyller dessa.

  Samtidigt om fler sportgrenar ska utövas så har man rätt skyddsutrustning från början och inte begränsas.

  TR_Tekniska_Regler RA-RC-RY
  TR 6.2 Skor − Där inte krav på FIA godkänd utrustning krävs gäller: − Ska vara av flamsäkert material och ska skydda hela foten inkl. vristen (kängtyp). Sulan på skon eller bindsulan i skon ska vara av läder.

  Tekniska Regler FR
  FR 1.2 Sko - Ska skydda hela foten inkl. vristen (kängmodell). - Skon ska vara av flamsäkert material. - Bindsulan eller sulan på skon ska vara av flamsäkert material. - Yttersulan kan vara av gummimaterial
  Fredrik

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.