Resultathantering

När ska SBF ta fram resultathantering så att man kan köra tävlingarna som körs under SBF:s flagga? Känns ju rätt logiskt att kunna arrangera tävlingar behövs material. Borde TVEKLÖST ligga under förbundets ansvar med tanke på ni är regelverksägare, på så vis borde systemen komma från er sida. Hur ska vi föreningar annars kunna arrangera?

Kommentarer

 • Hej Robert,
  Det är mycket sant som du skriver att resultaten borde finnas samlat hos SBF. Det finns en viss resultathantering i LoTS redan, där man kan ladda upp resultatlistor och publicera. Väldigt få har valt att använda "Anmälan till tävling" i LoTS vilket skulle ge en naturlig fortsättning med att också resultaten läggs upp där.

  Jag tror att "gamla vanan" styr och det tar tid att ändra det sätt som man länge har använt. Hoppas det var svar på din fråga.
  Hans
 • Du missförstår, vi arrangörer behöver verktygen för att kunna arrangera, dvs databaser och program för att kunna göra tex folkrace eller rallycross möjligt att genomföra med regelverken som finns, inte en uppladdningsdatabas för resultat. Det är redan i dag en ENORM problematik då det inte finns ett enhetligt system att använda utan man måste använda sig av enormt dyra och många gånger ej fungerande tjänster som enda alternativ, som inhyrd personal. Inte gångbart, vill ni att man ska arrangera tävlingar se då till att vi har program som gör det möjligt att hantera tävlingarna också, annars blir inga tävlingar gjorda överhuvudtaget...
 • Hej Robert,
  Jag har kollat vidare upp i organisationen och fått svar att detta finns på agendan framöver. Det är ett stort arbete och det måste allokeras resurser i form av pengar och arbetskraft. Jag föreslår att du skickar in ett ärende till styrelsen så att de vet att det är fler som behöver dessa verktyg.

  MVH
  Hans

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.