Till senaste kommentaren

Är Medlemsregistret i idrottonline sammankopplat med LOTS?

Vi har fd medlemmar som finns i LOTS under licensierade medlemmar.Om jag  uppdaterar medlemsregistret i idrottonline och tar väck dessa, försvinner dom då i LOTS också? Och vad händer om vederbörande blir medlem igen för att kunna förnya sin licens? Jag var på kurs om hur man administrerar medlemsregistret i idrottonline och har börjat uppdatera där men funderar på om det händer något i LOTS samtidigt.

Kommentarer

 • Hej och tack för din fråga.

  LoTS hämtar medlemmarna från IdrottOnline och det är därför de måste finnas som medlemmar innan de kan få en licens i LoTS. Om de skulle välja att inte vara medlem något år, så kan licensen "vila" i LoTS upp till 5 år. Sedan tas den bort och de får gå ny kurs. Om de "vilat" mindre än 5 år så får de samma ID i IdrottOnline när du lågger in dem igen. Länkas ihop med den gamla profilen i LoTS och licenserna går att lösa ut igen.

  Det är mycket viktigt att klubbarna håller efter sitt medlemsregister och tar bort personer eller spärrar deras licens om de inte är medlemmar. (Tips: läs mer om att sätta slutdatum på medlemskap i IdrottOnline på länken:
  https://www.sbf.se/globalassets/svenska-bilsportforbundet/filer/lots/problem-med-slutdatum-pa-medlemskap-i-idrottonline_v4.pdf

  Fler LoTs manualer hittar du på:
  https://www.sbf.se/vartforbund/Licenser/LoTS/Manualer/

  Hoppas jag har svart på din fråga. Återkom annars.
  Hans

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.