Arrangörsreklam på kartar

Kan man som arrangör av kartingtävling i inbjudan specificera område på karten som anmälda deltagare måste placera arrangörens reklam på? Utöver området under tävlings numret. Givet att deltagaren kan friköpa sig från reklamen. Kan alltså arrangören t ex kräva att sätta dekaler på t ex sidobumpers o rattkåpa 10 x 20 cm om det tydligt anges i inbjudan?
Tord

Kommentarer

 • SVAR;
  Ja det får man i den för arrangören avsedda ytan. Den ytan är i nederkant på nummerskyltarna i hela dess bredd dock max 20mm högt.

  Peter
 • Hej Peter och tack för svaret.
  Jag vet att arrangör har rätt till området på nummerskyltarna.
  Det jag undrar är dock om arrangör kan utnyttja och kräva fler och ev större ytor på tävlande kartar OM det tydligt anges i inbjudan!
  Självklart med rätten för den tävlande att friköpa sig från reklamtvånget till en angiven summa.
  I gemensamma regler står ju följande:
  G 8.2.5 Utnyttjande av reklamrätt-Vilken arrangörsreklam, storlek på reklamskyltar och var reklamen kommer att placeras på tävlingsbilarna ska specificeras i inbjudan (i undantagsfall i startbekräftelsen).
  Ha det bra
  Tord

 • Hej Tord.
  Vi förstår hur du tänker men svaret måste bli nej. Tittar du ytterligare ett stycke ned till G8.2.7, se klipp nedan, så hänvisas vi tillbaka till sportgrensreglerna och som dom nu är skrivna ger de den tävlande rätt till reklam på karosseriet samt arrangören på angiven plats. Se tidigare svar.

  Peter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.