Börja köra gocart

Hej!

Jag har en son på 13 år som vill börja med Gocart, men jag kan absolut inget alls om bilar och vet intehur det går till att börja med det. Vi bor i Salem och har nära till Botkyrka och till Södertälje. Ansluter man sig till en förening, och köper man då en egen bil, eller finns det något sånt som man får använda om man tillhör en förening? Min andra son spelar fotboll och där är det ju betydligt enklare att hitta info om hur man kommer igång, så jag är lite vilsen här 😀 Tacksam för info om hur man kommer igång steg för steg.
Helena

Kommentarer

 • Hej Helena!
  Jättekul att ni vill börja köra :-)
  Om ni inte provat hyrkart så är det en utmärkt första test. Jag skulle helt enkelt googlat hyrkart och sett vad som dök upp.

  Jag bor på västkusten så jag kan inte klubbarna i din närhet, men jag har "frågat en vän" :-)

  Södertälje ska vara en bra klubb, med egen bana. Hemsidan ser bra ut, så där går säkert att få kontakt. https://www.skrc.se Det vore fel av mig att säga att ni SKA välja dem. Det är självklart ni som avgör det.

  Sen finns det ett tips till. Inom Svensk Bilsport har vi en prova-på-verksamhet som kallas Karting-on-Tour. Touren är i dagarna i Katrineholm. Där finns kartar och utrustning att låna. Den klubben har även egen utrustning att hyra ut till självkostnadspris. Kolla deras hemsida https://kmk.nu/karting

  Lycka till!

  /MK
  Magnus Sportgr.koordinator Racing,Karting,Drifting,Dragr
 • Då har jag en följdfråga kring detta. I mitt falla så har jag en sexårig dotter som har provat att köra hyrkart och tycker att det är våldsamt kul. Jag har förstått att hon åldersmässigt har möjlighet att börja i Cadetti-klassen och vad som krävs för utrustning, men nu vet jag inte hur jag går vidare. Tar jag kontakt med en kartingklubb och finns det en lista på dessa så att jag kan hitta min närmsta?
  Tony
 • Hej Tony!
  Sorry för sent svar!
  Det finns tyvärr ingen förteckning över banor och klubbar ännu, men om du mailar mig var du bor kan jag höra mig för och återkoppla.
  magnus.krokstrom@sbf.se

  H /MK
  Magnus Sportgr.koordinator Racing,Karting,Drifting,Dragr

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.