Till senaste kommentaren

Dragracing-regler utifrån nya FIA/SFI-regler?

Jag har en färsk specifikation från FIA (från slutet av 2023) som heter "2024 SFI - Specifications for FIA Drag Racing". Den specar besiktnings-regler för hur länge SFI-taggar är giltiga.

Min fråga är: Specifikationen innehåller en hel del nyheter. Kommer dragracing-regler för nationella SBF-tävlingar att uppdateras/justeras utifrån detta, eller vad kommer hända med regler på nationell nivå? Jag tänker t.ex. på SFI specifikationstabellen i "TEKNISKA REGLER DRAGRACING (DRT)".
Henri

Kommentarer

 • Hej Henri

  Precis som du beskriver har det skett vissa uppdateringar gällande giltighetstiden "2024 SFI - Specifications for FIA Drag Racing" som ligger till grund till vissa justeringar även i det nationella tekniska regelverket. Tekniska regler 2024 är nu publicerade och finns att tillgå via: https://www.sbf.se/regler/dragracing

  Mvh
  Fredrik
 • Tack för info, det var bra att veta!!
  Henri
 • Hej igen,
  Som ofta är leder nya regler till följdfrågor. Ingen skillnad denna gång, så här kommer en följdfråga. 😀

  På nyare taggar står det "SFI", men på äldre står det "SBF". Jag har en kompis som har ett 7.50 chassi som är chassi-besiktat senast 2017. Det skulle taggas om 2020, men han har inte kört sen dess och bilen har stått (i varmgarage inomhus).

  Jag bifogar ett foto på taggen, se nedan. Är det så att denna tagg är OK igen från och med i år och gäller ner till 7.50? Eller behöver killen först skaffa en tagg som det står "SFI" på?

  Om bilen:
  - Inte varit med om nån incident
  - Har inte sålts
  - Har inte byggts om
  - Såvitt jag vet har inte chassie-reglerna ändrats sen 2017.

  Henri
 • Hej Henri

  Inte ovanligt att det blir följdfrågor i samband med förändringar. När det gäller specifik bilfråga skulle bästa vägen vara att ta kontakt direkt med en chassibesiktare som sitter på den senaste informationen.

  Bifogar länk här för lätt åtkomst direkt till dem. https://www.sbf.se/forbundet/teknik/registreringsbesiktare

  Mvh
  Fredrik

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.