Flaggfunktionär

Har tävlingsledning B licens och avser att jobba som flaggfunktionär på racingbanor.
Har absolut ingen erfarenhet att vara flaggfunktionär och undrar ska jag då gå utbildningen som min klubb erbjuder men avböja att erhålla tävlingsledning C licensen efter godkänd utbildning?
Den B-licensen jag har erhöll jag på dragracingbana och är ju inte ens samma sportgren som banracing.
Vill ju få utbildningen som flaggfunktionär men C-licensen har jag ingen nytta av eftersom jag redan har en licens som är högre men inte inom samma sportsgren.

Kommentarer

 • Hej Stefan och tack för din fråga!
  Om du går utbildningen på utbildningsportalen så får du automatiskt en notering om detta i licensappen (och Lots). (Du kan se det i din telefon 15-30 minuter efter genomförd utbildning.)

  Du behöver inte "ta ut" någon mer licens än den B-licens du har.

  Hälsningar,
  Magnus K

  Magnus Sportgr.koordinator Racing,Karting,Drifting,Dragr
 • Hejsan Har gått C-utbildning i söndags på Knutstorp inom sportgrenen racing, men har nu blivit väldigt konfunderad. På utbildningen sa de att man behöver minst 2 praktiska meriter. Men tittar man på SBFs sida behöver man ingen alls. Dessutom har ni ändrat C-licens till Grund istället. Har du en susning om vad som gäller.....behövs meriter eller inte? För jag vet att innan så har man behövt 3 praktiska meriter för att kunna erhålla en C-licens.Har ni nu helt plötsligt släppt detta helt med meriter 2023 eller vad gäller?
  Stefan Andersson
 • Hejsan
  Kan tillägga att jag har varit i kontakt med Södra bilsportförbundet och de hade inte nått helt 100 svar på min fråga utan hänvisade mig till er istället.
  Mvh Stefan Andersson
  Stefan Andersson
 • Har gått C-utbildning 22/10 på Knutstorp inom sportgrenen racing, men har nu blivit väldigt konfunderad. På utbildningen sa de att man behöver minst 2 praktiska meriter. Men tittar man på eran sida behöver man ingen alls. Dessutom har ni ändrat C-licens till Grund istället. Har ni en susning om vad som gäller.....behövs meriter eller inte? För jag vet att innan så har man behövt 3 praktiska meriter för att kunna erhålla en C-licens.Har ni nu helt plötsligt släppt detta helt med meriter 2023 eller vad gäller?
  Mvh Stefan Andersson 🤗
  Stefan Andersson

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.