Folkrace sprint - bana

Hej!

Undrar var jag hittar krav (framför allt på bana) för att få arrangera en FR-S. Har läst igenom FR reglemente både för sprint och ordinarie. Ser inget som i klartext beskriver hur och var banan ska vara eller va utformad. Finns hänvisning till FAP 512 -1. Har bara skumläst där nu men finner inte det jag söker.

Är det möjligt att arrangera en folkrace-sprint på en allmän väg så som i rally om man har en depå intill? Eller måste det vara på ett inhägnat område?

MVH

Kommentarer

 • Hej,

  Tack för din fråga!

  Folkrace, oavsett det är sprint eller någon annan form av Folkrace så bedrivs den på en bana med giltig banlicens utfärdad av en SBF godkänd banbesiktare.

  Eftersom en Folkracebil inte uppfyller villkoren för att köra på väg så är inte detta möjligt, en banlicens måste finnas. Banan måste uppfylla de villkor som är ställda i FAP 512-1 samt eventuella andra regler/krav som är ställda i SBF:s regler för sportgrenen..

  För mer information kontakta den som är SGA (Sportgrensansvarig) för Folkrace i ert distrikt, alternativt en Banbesiktare för Folkrace eller någon i Folkraceutskottet. Kontaktuppgifter finns på distriktets sida när det gäller deras SGA och på SBF:s hemsida när det gäller Banbesiktare och Utskott.

  Lycka till!
   

  Kurt Lennart

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.