Hur byter vi klubbnamn hos SBF?

Vi hade nyss årsmöte och medlemmarna beslutade att klubben skulle byta namn men nu undrar vi hur vi gör för att namnet ska ändras även hos SBF?

Kommentarer

 • Hej Klas,

  Tack för din fråga!

  Att byta namn på föreningen medför såklart lite jobb. Det första som behöver göras efter att beslutet är taget på föreningens årsmöte är att uppdatera föreningens stadgar. Sedan är det några andra steg också innan allt är klart, men först, en viktig sak innan ett namnbyte sker är att alltid först kolla upp så att namnet inte bryter mot de namnregler som gäller, eller för den delen redan är upptaget.

  Det vanligaste "problemet" är att det nya namnet inte riktigt följer våra namnregler och då kommer en ansökan inte att bli godkänd och föreningen kommer att behöva ta ett nytt beslut om föreningens namn för att kunna kvarstå som medlem. Det finns en länk till våra namnregler på sidan som denna länk leder till.

  Glöm inte att även kolla upp så att det nya namnet inte redan finns registrerat hos skatteverket.

  På samma sida, längst ned finns även en länk till den plats där själva ansökan om namnändring sker. Det som behövs när ansökan sker är att ni har tillgång till årsmötesprotokollet där beslutet togs samt de nya uppdaterade stadgarna.

  Ett tips när det gäller stadgarna är att ni passar på att se över dessa också så att de följer den senaste mallen som gäller. Även den finns länkad på samma sida som namnreglerna.

  När namnändringen är klar och allt är frid och fröjd så är det viktigt att inte glömma bort att genomföra namnändringen på andra platser som exempelvis hos skatteverket.

  Lycka till!


  Kurt Lennart

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.