Vi vill slå gammalt världsrekord

1983 satte Lennart Lundström rekordet, världens snabbaste stirlingmotordrivna bil. Se följande FiA-rapport på sidan 56. https://www.fia.com/sites/default/files/records_list_-_count_seherr-thoss_-_oct_1987_0.pdf

Se även följande rapport som skriver kort om rekordet.
https://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.200.8856&rep=rep1&type=pdf

Vi ska försöka slå det här rekordet men är osäkra på hur tidtagning med FiA fungerar och vem man ska vända sig till här i Sverige.

Kan ni hjälpa oss hitta rätt person att prata med?

Kommentarer

 • Hej Ludvig och tack för ditt mejl!

  Detta med rekordkörningar är kanske lite krångligare att genomföra idag mot förr. Jag skulle föreslå att ni till att börja med läser FIA International Sporting Code Appendix D som gäller för just rekordförsök. Jag lägger till en direktlänk till det dokument som gäller just nu nedan:

  https://www.fia.com/sites/default/files/2022_appendix_d_0.pdf

  Den person som hjälpt till med allt som har med rekordförsök att göra hos oss är inte längre med oss varför vi inte direkt har någon för tillfället att hänvisa till.

  Om ni efter att ha läst vilka regler som gäller idag fortfarande tror att det kommer att vara möjligt med hänsyn till reglerna så föreslår jag att ni kontaktar förbundet för att få mer information om vad som behövs för att kunna genomföra ett försök.  Kurt Lennart

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.